De ce să-ți bei cafeaua neagră?

Știai că cel mai bine ar fi să-ți bei cafeaua neagră? Există un milion de moduri în care să savurezi această băutură, dar corpul tău o preferă așa cum e ea, fără să-i mai adaugi nimic. Iar dacă nu poți să ți-o imaginezi fără siropuri dulci și cubulețe de zahăr, fără lapte sau frișcă, sau fără un strop de caramel, ți-am pregitit această listă cu câteva din beneficiile cafelei negre.

 

De ce să bei mai multă cafea? Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință

 

 

De ce să bei mai multă cafea? Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință

Ce efect are cafeaua neagră asupra corpului tău?

Luptă împotriva bolilor

Cafeaua neagră reduce considerabil riscul apariției Parkinsonului sau Alzheimerului deoarece stimulează eliberarea dopaminei și îmbunătățește memoria prin modul în care influențează creierul uman. Cercetătorii au demonstrat că boala Parkinson este colerată cu un nivel mic de dopamină, iar pierderea puterii de concentrare este unul din primele semne ale instalării Alzheimerului.

Te ajută să te cureți la interior

Cafeaua are efect diuretic. Deși în reclame nu se pune accent pe această informație din motive evidente, cafeaua te face să urinezi mai des și chiar dacă nu sună prea atrăgător, să elimini astfel toxinele din organism. Iar dacă suferi de constipație, înainte de a încerca orice alte laxative, tratează-te cu o cană de cafea fierbinte după micul dejun și efectul cu siguranță te va surprinde!

Are grijă de ficatul tău

Cafeaua nu numai că nu este rea pentru ficat, dar chiar scade riscul de ciroză. Spre deosebire de alcool, ea elimină enzimele periculoase. Studiile arată că persoanele care consumă regulat cafea neagră sunt mult mai puțin predispuse la bolile de ficat.

Crește activitatea cerebrală

Cafeaua acționează ca un stimulent asupra encefalului. Tocmai de aceea consumul ei se recomandă în mod special dimineața. O cană de cafea îți îmbunătățește funcțiile cognitive și te ajută să-ți recapeți energia.

Reduce riscul de diabet

Spre deosebire de cafeaua cu zahăr sau alți îndulcitori, cea simplă scade riscul de diabet. Cafeaua neagră stimulează producția de insulină. Dacă este decofeinizată sau nu, contează mai puțin. Important este să fie neagră și să bei cel puțin o cană plină zi de zi.

Elimină stresul și alungă depresia

Prea mult stres duce la depresie. Și cine nu se simte stresat după o zi obișnuită de muncă? Însă mai simplu decât să elimini stresul din viața ta, este să bei câte o cană de cafea pe zi. Tot prin stimularea secreției de dopamină, cafeaua te ajută și să te relaxezi.

Îți dezvoltă gusturile fine

Poate că acum, când te-ai obișnuit să bei doar cafele savuroase, nu simți nicio plăcere bând cafea neagră. Dar nu renunța! Continuă s-o bei așa și vei vedea cum în timp nu numai că vei descoperi o mulțime de arome în ceva atât de simplu. Dar gustul ți se va perfecționa și vei îndrăgi mai mult și alte tipuri de băuturi sau mâncăruri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *