De ce să porți încălțăminte damă cu toc mic sau mediu?

Există oare femeie căreia să nu-i placă pantofii? Fie că este vorba de pantofi de ocazie sau pantofi sport, nicio femeie nu refuză o pereche în plus de încălțăminte damă. Dar în ceea ce privește încălțămintea, în afară de stil, mai există un subiect pe care nu putem să-l ignorăm ori de câte ori aducem în discuție pantofii: tocurile.

Înțelegem punctul de vedere al designer-ilor ca de exemplu Loubotin care au ridicat tocurile la rangul de artă. Dar totuși, chiar merită să ne sacrificăm sănătatea în favoarea look-ului?


De ce avem nevoie de încălțăminte damă cu toc foarte înalt?

  • Pentru înălțime?

Dacă ești o femeie scundă, probabil că scuza ta principală de a purta încălțăminte damă cu toc înalt sunt cei câțiva centimetri în plus de care consideri că ai atât de mare nevoie. Dar, oricât de mult ți-ai dori să fii mai înaltă, adevărul este că pe femeile scunde nu le avantajează încălțămintea cu toc foarte mare. Lăsând la o parte sănătatea, nici la capitolul modă tocurile exagerate nu te ajută deoarece secretul frumuseții constă în echilibru și proporții.

În cazul în care ai o înălțime medie, de aproximativ 1.65, ai libertatea de a purta cam orice tip de tocuri. Dar totuși, chiar te simți în largul tău cu tocuri de peste 9 centimetri, care te duc atât de departe de înălțimea ta reală?

Cât despre femeile cu adevărat înalte, de peste 1.70, dorința de a purta tocuri este pe deplin justificată. Dar există și riscul ca tot ceea ce te aface mai înaltă decât iubitul sau soțul tău să stârnească și priviri indiscrete.

  • Pentru stil?

Dacă porți încălțăminte damă cu adevărat înaltă fără să știi cum s-o stăpânești, nu numai că nu faci nimic bun pentru stilul tău, dar chiar îl sacrifici cu cruzime. Ideea de feminitate dispare complet când pare că te vei împiedica la fiecare pas. De aceea, limitează-te doar la tocurile pe care știi cum să le porți.

  • Pentru postură?

Se spune că femeile care merg pe tocuri, merg mai drept. Și așa ar putea părea la prima vedere. Dar conform studiilor medicale de specialitate, tocurile înalte nu sunt deloc bune pentru o postură sînătoasă.

Tocurile fac picioarele să pară mai lungi. Dar cu cât sunt mai înalte, cu atât te obligă să aplici mai multă presiune pe partea din față a piciorului și să-ți dezechilibrezi centrul de greutate.

De ce să porți încălțăminte damă cu toc mic sau mediu

  • De dragul modei?

Da! De dragul modei poți să porți tocuri. Pantofii înalți te ajută să te remarci mai ușor. Dar la fel o fac și pantofii sport high tech sau niște balerini sau sandale statement în care arăți bine și poți să mergi și normal.

Ce fel de încălțăminte damă să porți dacă vrei să arăți mai înaltă?

Știai că poți să arăți mai înaltă și fără a te urca pe tocuri exagerat de mari? Încearcă pantofi cu toc mic sau mediu, dar mizează pe combinațiile vestimentare. Secretul femeilor care arată foarte înalte în fotografii este modul cum își aleg ținuta.

Alege-ți hainele pe care le porți în funcție de volumul pantofilor. De exemplu, dacă te înalți cu o pereche de pantofi sport high tech, ai grijă să nu porți pantaloni sau fustă foarte largi; dacă te încalți cu balerini, poartă pantaloni care se termină deasupra gleznei; de asemenea, dacă optezi pentru sandale cu barete, nu purta piese vestimentare a căror lungime depășește nivelul genunchilor.

balerini eleganți

8 Mituri și adevăruri despre tocuri, legate de sănătate

Pentru un corp sănătos, tocurile nu sunt cel mai potrivit tip de încălțăminte de damă. Dar nu trebuie să cădem nici în extrema cealaltă și să le transformăm în cauza tuturor problemelor de sănătate. Despre tocuri în relație cu sănătatea se spun multe. Dar nu toate zvonurile sunt adevărate!

Mit #1: Tocurile îți măresc gambele

Purtând tocuri înalte, mușchii gambelor par mai pronunțați. Dar efectul nu este permanent.

Mit #2: Tocurile pot determina apariția varicelor

Varicele sunt acele vene albastre și proeminente care apar pe picioare. Persoanele cu probleme de circulație sunt mai predispuse la apariția varicelor. Și cu toate că această afecțiune dă mai multe bătăi de cap femeilor decât bărbaților, nu există o legătură clară între ea și tocuri. Factorii de risc în cazul varicelor nu sunt neapărat tipul de încălțăminte purtat, ci vârsta, moștenirea genetică, precum și greutatea corporală.

Mit #3: Tocurile deformează picioarele

Unii pantofi cu toc pot fi destul de incomozi. Dar singurul mod în care îți pot deforma picioarele sunt printr-un accident în timpul purtării și nu din cauza faptului că nu sunt suficient de confortabili.

Mit #4: Femeile însărcinate nu ar trebui să poarte încălțăminte damă cu toc

La fel ca și în cazul mitului anterior, singura problemă pe care o pot ridica pantofii cu toc în cazul femeilor însărcinate este riscul de împiedicare. În rest, cât timp te simți confortabil, ești liberă să te încalți și cu tocuri, chiar dacă porți o nouă viață în tine.


Adevăr #1: Tocurile îți fortifică mușchii

La fel cum se spune că mersul pe jos face piciorul frumos, se zice și despre tocuri că ajută la întărirea mușchilor. Și cu toate că această afirmație are și un sâmbure de adevăr, va trebui să mergi mult pe tocuri până să faci mușchi.

Adevăr #2: Tocurile sunt bune pentru sănătatea emoțională

Dacă te simți complexată de înălțimea ta, într-adevăr tocurile sunt o minune pentru sănătatea ta emoțională. Ele îți dau încredere în propria persoană și te ajută să devii așa cum îți dorești.

Adevăr #3: Există și încălțăminte damă cu toc, confortabilă

Dacă nu alegi pantofi foarte înalți și investești doar în încălțăminte potrivită pentru măsura ta, atunci da, există și pantofi cu toc foarte confortabili. Iată câteva exemple:

 

De ce să porți încălțăminte damă cu toc mic sau mediu 03

 

De ce să porți încălțăminte damă cu toc mic sau mediu 04

 

De ce să porți încălțăminte damă cu toc mic sau mediu 04

 

Adevăr #4: Bărbații adoră femeile încălțate cu tocuri

Da! Bărbații se simt mai atrași de femeile care poartă încălțăminte damă cu toc. Dar și aici există o regulă nescrisă! Majoritatea reprezentanților sexului puternic preferă să-și păstreze statutul în relațiile cu sexul opus și să domine. De aceea, și din acest punct de vedere, tocurile mici și medii sunt mult mai potrivite pentru tine dacă ești o femeie înaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *