De ce să nu te îngrijorezi dacă îți vine să plângi fără motiv?

Se spune că oamenii sunt singurele ființe capabile să plângă din cauza emoțiilor de care se simt copleșiți, însă cercetătorii încă studiază mai în detaliu comportamentul animalelor. Dar un lucru pentru care cu siguranță ne diferențiem de necuvântătoare, este plânsul fără motiv. Știai că la fel de normal ca atunci când îți vine să verși lacrimi pentru situațiile mai puțin fericite din viața ta este și să plângi fără motiv?


De ce îți vine uneori să plângi fără motiv și nici măcar nu ar trebui să-ți fie rușine de asta?

#1 Oamenii sunt ființe empatice

Nu înseamnă că ai o problemă dacă te uiți la un film siropos și îți vine să plângi. Ești doar o fire empatică, înzestrată cu o imaginație fără margini, care se pune mai ușor ca ceilalți în postura iubiților despărțiți unul de celălalt, sau în pielea lui Hachiko care rămâne fără stăpân.

#2 Uneori ne simțim copleșiți fără să realizăm acest lucru

Oboseala psihică se poate datora programului mult prea încărcat de la muncă; stresului din familie; sau pur și simplu unei situații dificile căreia te încăpățânezi să-i faci față. Nu înseamnă că suferi de depresie dacă din când în când mai verși câte o lacrimă, ci doar că ești ținut sub presiune.

#3 Sindromul premenstrual este real și face ravagii

Sindromul premenstrual nu se manifestă printr-un singur efect, ci vine la pachet cu o tornadă de trăiri și simțiri care mai de care ma devastatoare. De parcă durerile de burtă și de spate și gălețile de sânge nu erau de ajuns, mai era nevoie și de ceva care să-ți joace sentimentele pe degete. Dacă ești femeie și în general episoadele de plâns fără motiv au loc înainte de menstruație, atunci chiar nu ai de ce să te simți vinovată!

#4 Anxietatea este un demon periculos

Anxietatea este o stare emoțională asemănătoare cu stresul. Și din păcate, pentru cei mai mulți dintre noi ea este mai greu de depistat. Când plângi din cauza anxietății nu e chiar ca atunci când plângi fără niciun motiv. Doar că la unele persoane anxietatea nu are o cauză concretă, ci se manifestă ca o reacție față de lucrurile noi. Iar în astfel de situații, nu ai decât să-ți faci curaj și să te avânți în necunoscut, mai ales că ceea ce descoperi s-ar putea să-ți placă mai mult decât situația ta actuală!

#5 Poate ești doar diferit și ai nevoie de susținere

Există persoane care suferă de sindromul pseudobulbar care determină episoade de râs sau plâns incontrolabil. Este vorba de aceeași boală pe care o are și super popularul antierou Joker din benzile desenate Marvel. Doar că autorul a considerat că râsul isteric se potrivește mai bine unui răufăcător. Greu de crezut sau nu, această afecțiune neurologică nu este chiar atât de rară! Ea afectează un procent din populație care se străduiește la propriu să-și țină sentimentele în frâu. Sindromul pseudobulbar se diagnostichează doar de către medici specialiști în domeniu. Și tot într-un cadru medical, i se recomandă pacientului cel mai potrivit tratament.

Chiar și plânsul fără motiv, are un motiv

Data viitoare când îți vine să plângi fără motiv, stai mai bine și reflectează. Chiar dacă nu treci printr-o situație cu adevărat tristă, s-ar putea să existe totuși o cauză. Iar odată depistată, “problema” este pe jumătate rezolvată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *