De ce să mănânci ciocolată? Beneficii ale consumului de ciocolată

Ți-e poftă de o bucățică de ciocolată, dar te temi că îți va da peste cap dieta și stilul de viață sănătos? În ciuda reputației ei destul de rele, ciocoalata are o mulțime de beneficii pentru organism și dacă alegi sortimentele potrivite, n-ar trebui să te simți vinovat dacă mănânci ciocolată măcar din când în când.Ciocolata este un dulce care se consumă din vremea civilizației Olmeca, ce popula câmpiile mlăștinoase din Golful Mexicului, între anii 1400-400 î.Hr. Europenii au adus ciocolata pe propriul continent după ce au descoperit America și fascinați de gustul său rafinat și fermecător, au ridicat prepararea ciocolatei la rangul de artă.

În ziua de astăzi aproape că nu există om care să nu aprecieze măcar ocazional o bucățică de ciocolată, iar acesta nu este un lucru rău, mai ales dacă luăm în considerație influența ei asupra organismului uman.

Câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre ciocolată

 • Se consideră că ciocolata are un conținut mare de antioxidanți;
 • Există studii care au demonstrat că ciocolata ajută la îmbunătățirea memoriei;
 • Ciocolata cu lapte conține în general un număr mare de calorii;
 • Pentru că nu are cacao, mulți nu consideră ciocolata albă, ciocolată;
 • Ciocolata a fost adusă în Europa în ziua de 7 Iulie 1550;
 • De-a lungul anului se sărbătoresc mai multe zile ale ciocolatei, ca de exemplu: 28 Iulie – Ziua Internațională a Ciocolatei cu Lapte, 13 Septembrie – Ziua Internațională a Ciocolatei și 7 Noimebrie – Ziua Internațională a Ciocolatei Amărui;
 • Ciocolata caldă a fost primul desert pe bază de ciocolată;
 • Maria Antoaneta iubea ciocolata caldă și Napoleon ciocolata în general;
 • Au fost vremuri când pudra de cacao era folosită pe post de monedă;
 • Prima tabletă de ciocolată în varianta modernă a fost făcută în 1842, în Anglia;
 • Ciocolata cu lapte a fost inventată în Elveția;
 • Ciocolata are un punct de topire foarte scăzut. Ea se topește la o temperatură de doar 33 de grade, mai mică decât cea a corpului uman.

De ce să mănânci ciocolată dacă vrei să fii sănătos?

Ciocolata ajută funcțiile cognitive

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au demonstrat că ciocolata ajută la îmbunătățirea memoriei. Pudra de cacao conține o substanță care previne deteriorarea țesuturilor nervoase și astfel, dacă mănânci regulat ciocolată, poți elimina riscul de Alzheimer.

Când depui mult efort este bine să mănânci ciocoaltă

În perioadele solicitante câteva bucățele de ciocolată pe zi ajută la recâștigarea energiei pierdute. Studii efectuate în Marea Britanie pe cicliști au demonstrat că după consumul de ciocolată neagră sportivii se concentrează mai bine și au nevoie de o cantitate mai mică de oxigen la pedalat.

Ciocolata reduce riscul de infarct miocardic

Un experiment canadian efectuat pe 44.489 de persoane a demonstrat că ciocolata scade considerabil riscul de infarct miocardic. Ea poate fi consumată în cantități de până la 100 de grame pe zi și are efect atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, indiferent de vârstă.

Ce fel de ciocolată ar trebui să mănânci dacă ții la corpul tău?

Există o mulțime de tipuri de ciocolată. Dar cea mai bună este ciocolata bio, cu un conținut mare de cacao, dar fără zahăr și puține grăsimi. Astfel de tablete de ciocolată îți oferă toate beneficiile enumerate mai sus, dar fără să-ți pună în pericol silueta. Iar pentru că nu sunt la fel de ușor de găsit în magazine precum ciocolata clasică, ți-am pregătit mai jos o selecție cu câteva sortimente absolut delicioase. Poftă mare!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *