De ce să pui un strop de lapte în cafea dacă vrei să ai dinți frumoși?

Hai să vorbim despre dinți! Avantajele unui zâmbet frumos și sănătos probabil că le cunoști și fără să intrăm mai mult în detalii. Dar știai că una din cele mai simple metode de a obține dinți frumoși este intoducerea în dietă a unor alimente speciale? Iată care sunt cinci dintre acestea și ce pot face ele pentru zâmbetul tău.



Ce alimente te ajută să obții dinți frumoși și sănătoși?

#1 Brânza

Dacă dinții sunt sau nu motivul pentru care francezii mănâncă brânză după masă, nu am aflat încă. Dar ideea este că brânza, mai ales cea moale, ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare de pe dinți și implicit a petelor. În plus, este plină de calciu, iar dinții au mare nevoie de acest mineral.

#2 Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți de tipul polifenolului care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și la întărirea gingiilor. De aceea consumul său este recomandat în special după masă.

 

 

 

#3 Ciupercile

Studiile de specialitate au demonstrat că ciupercile shiitake ajută la prevenirea cariilor. Dar nu trebuie să mergi neapărat până într-acolo încât să alergi după delicatese pentru a obține un zâmbet sănătos. Chiar și ciupercile obișnuite sunt bogate în vitamina D, iar aceasta ajută corpul să absoarbă calciul necesar pentru oase și dinți.

#4 Fisticul

Dintre toate tipurile de alune și nuci, fisticul se remarcă datorită cantității sale impresionante de magneziu. La fel ca și vitamina D, acesta ajută corpul la absorbția și fixarea calciului. În plus, fisticul mai are și beta-caroten care reduce inflamația gingiilor.

#5 Iaurtul

Bacteriile probiotice din iaurt nu sunt bune doar pentru tractul digestiv inferior, ci și pentru dinți. Ele echilibrează flora bacteriană din cavitatea bucală. Pe deasupra, iaurtul mai conține și mult calciu, proteine și fosfor, un trio vital pentru dinți. Așa că data viitoare când mănânci iaurt, savurează-l cu plăcere și ai grijă să nu-i arunci zerul pentru că tocmai acolo se găsesc o bună parte din toate bunătățile pe care tocmai le-am amintit!

Ce alimente îți sabotează zâmbetul?

Vinul și cafeaua sunt cei mai mari dușmani ai dinților tăi. Ambele băuturi pătează dinții și nu ar trebui să le consumi niciodată fără să te asiguri că ai în preajmă o periuță și pastă de dinți pentru a le elimina efectele. Vinul, din cauza acidității sale, este periculos indiferent de culoare. Dar în cazul cafelei pe de altă parte, există un truc la care poți apela pentru a-i mai reduce influența. Profită de grăsimea din lapte care îți protejează dinții de pete și adaugă măcar un strop ori de cât ori bei cafea. Vei înțelege astfel mai bine semnificația expresiei: dinți albi ca laptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *